Välkommen!

Klockan är 12.35 och jag försöker blåsa liv i mina numera iskalla blåa fingrar genom att skriva. För ungefär 10 minuter sedan, när jag satt på min cykel, omfamnad av kylan, och trampade i all hast hemåt - till värmen - så slog det mig: idag är antagligen höstens första-första riktiga dag. Idag börjar årets nya epok av kyla. Att kalla detta för en epok är självklart en överdrift, men ändå, nu är det höst! Det är inledningen till ett nytt skede, höst. Det är dags att välkomna hösten med öppna armar. Öppna armar dolda under mysiga, stickade tröjor. Det är dags att byta ut sommargarderoben emot något som är mer relevant. Nämligen varma, gosiga och helt underbara kläder. 
 
Jag sitter här med en varm kopp té och tänker på hur mycket jag faktiskt har längtat efter hösten. Kala träd och mörk himmel, all färg - i form av löv - täcker snart hela marken. Visst är det väl ändå lite mysigt med kyla ändå? Helt plötsligt är det okej att bara ligga hemma och mysa med den eller det man tycker bäst om. Och varför inte göra en blandning av det hela? En ideal höstdag för mig är att höra regnet slå lite diskret mot fönstret, krypa ihop i soffan och titta på en serie eller film som jag älskar, med någon jag älskar. Dricka varm choklad och kanske till och med mumsa i mig några bitar choklad (helst av allt en hel chokladkaka). Omsvept av kärlek och lycka vill jag ligga där och bara få glömma hur jobbigt man egentligen tycker det är med regn och blask. För just i den studen, då finns bara vi. Då finns bara lyckan och värmen som man känner inombords. Och det hela skänker plötsligt ett ljus över höstmörkret och man inser återigen, hur underbar hösten i själva verket är. 

Vad jag har längtat efter att få ta fram mina halsdukar, vantar, mössor och skor igen. Äntligen! Jag välkomnar höstens mörka, mysiga dagar och nätter med film, serier, stickat, té, mys, böcker och plugg. Är det inte härligt? Har ni inte längtat? 
Men nog om hur mysig hösten är. Det är dags att göra varma mackor. För vare sig det är höst, vår, september eller juni - så kurrar magen. Efter det ska jag även leta fram mina mysiga höstkläder och lägga fram på hyllan. Vilken underbar känsla. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback