Bloggflytt!

Jag har visst missat att skriva att jag flyttat min blogg till nattstad! Så från och med nu kan ni hitta mig HÄR!
http://www.nattstad.se/irini

Another sexy video of me


My sweet sweet face

#Amazing #beautiful #pretty #girl


Oj oj oj??

Kod för att importera min blogg till Nattstad: 2307911292 "

Jag ballar ur på Mirrors

Jag var på damphumör en kväll, detta blev resultatet.. #Dampig #damp #mirrors #rolig #funny #hilarious #Beauty #cute #happy #random #sweden #swedish #greek


Jag ballar ur på Mirrors

Jag var på damphumör en kväll, detta blev resultatet.. 


My boyfriend is playing with my hair..?

Okay, so this is my perfectly normal boyfriend playing with my hair. Totally normal right? Happens to all of us... doesn't it..?


Planerar livet

Alltså jag ska ta tag i bloggdesignen. Jag lovar. Men inte nu. Jag är inspirationsfri och orkar liksom inte sådant. Jag känner att jag har fullt upp med annat. En av de grejerna (bl.a.) är livet. Någon som känner igen det? 

Jag sitter och funderar hur jag ska lägga upp de kommande månaderna och åren. Hur ska jag planera mitt liv? Det är så mycket jag vill göra, men när ska jag hinna med allting? Kommer jag hinna med allting? Den viktigaste frågan är nog snarare om jag kommer ha råd med allting. 'Cause let's face it, jag måste trots allt vara realistisk.
Vissa gånger känns det som att jag drömmer mig bort alldeles för långt och för orealistisk. Men vafan NEJ(!), sedan inser jag att jag måste släppa den där jävla pessimismen.
Andra gånger känns det som att jag har alla möjligheter i världen att göra vad jag vill, så länge som jag har en plan. Och motherfucking yes, jag HAR alla möjligheter i världen att göra precis som jag vill. Det finns faktiskt ingen som kan hindra mig från att följa mina drömmar och verkligen kunna få leva på riktigt. Varken min egen pessimism eller någon annan.
Däremot är lite kritiskt tänkande alltid välkommet och det är bra att kunna vara en aning realistisk. Men realism handlar inte om att krossa sina egna eller varandras drömmar. Realism handlar om att vara verklighetstrogen och enligt mig; planera. 

Det är 147 dagar kvar till studenten. Inte ens 5 månader kvar. Från första början hade jag bestämt mig för 1 års sabbatår, nu lutar det mer mot 2. Om 147 dagar börjar resten av mitt nya liv. Vi får se vart jag hamnar och hur jag hamnar där. Det ska bli spännande att se. Till skillnad från andra så skrämmer inte denna tanke mig, jag avundas den istället och känner att jag vill att denna tid ska komma nu direkt, NU. Så att jag kan få leva på riktigt och uppleva allt det jag önskar. Fan vad spännande det ska bli. Det känns så himla bra att bara drömma och längta sig bort från nuet iallafall en liten stund. För helt ärligt, vissa av mina drömmar kommer bli min vardag så länge som jag vågar och tar steget in i en ny vardag och verklighet. 
En av de första bilderna jag tog med min nya systemkamera (den kameran som jag tog steget och vågade köpa)
 
Jag har sedan en tid tillbaka börjat med en grov planering och så får vi se vart jag hamnar i slutändan. Det enda jag är säker på är att jag kommer vara så himla stolt över mig själv ifall jag vågar. Och vet ni vad? Jag vet att jag vågar och jag vet att jag kan. Jag vet att jag är bra. Och mest av allt så vet jag att jag kommer klara det här.
Jag uppmanar er alla att göra detsamma. Våga ta steget. Förstår ni hur bra det faktiskt kan bli? 
 

Feminismen tar över

Alltså gud! Jag måste sluta tänka och börja sova. Feminismen tar över mitt liv (haha) och jag har svårt att sova pågrund av alla anti-feministiska och ojämlika händelser som händer överallt i världen. 

Det senaste jag tänkte på var vardagssexism och hur det präglar så många samhällen runt om i världen. 
Jag vill au pair:a i Australien, men hur står de i frågan om ex. vardagssexism? Hur ställer de sig i fråga om jämlikhet? Jag insåg att detta är någonting jag måste fördjupa mig kring för att sedan kunna räkna ut om jag kommer orka med deras konservativa syn, okunskap och obildning eller deras lika "utvecklad, bra och moderna" människo- (*kvinnosyn) syn som vi i Svealand. 
Jag har kommit i underfund med att det är en intressant och viktig ståndpunkt att ta hänsyn till vid viktiga och stora livsbeslut. I suggest you do the same. 

Nu när jag rensat tankarna så ska jag ge sömnen ytterligare ett försök. Peace out mina fina och sov så gott. 

Människors värde - är vi jämlikar?

Jag skulle verkligen vilja börja skriva mer här. Mer om viktiga ämnen. Beröra viktiga ämnen så som politik, jämställdhet och genus. Och jag ska försöka. Detta är viktigt. Mina ord kan göra skillnad. Mina ord kan förändra. Och mina ord kan inspirera. 
 
 
Nu på senaste tiden har jag läst och hört så mycket vidriga saker, om bl.a. våldtäksmän som frigivs och hur man kränker de mänskliga rättigheterna överallt. Dessa inlägg, videoklipp, diskussioner och vart jag nu hör eller läser det rör upp så otroligt många känslor inom mig. Jag blir överväldigad med en känslovåg av ilska, sorg och obehag. Det är så vidrigt hur så många motbjudande saker händer i människors vardag.
Har vi inte kommit längre än så här? Är vi fortfarande kvar på samma nivå som man var förr, när mänskliga rättigheter inte gällde alla? Är vi inte alla jämställda? Har vi inte alla samma rättigheter? Spelar etnicitet, sexuell läggning, kön, kultur verkligen så stor roll? Är detta hur vi defineras? Spelar det någon roll om jag är homosexuell eller heterosexuell, eller spelar mitt ursprung verkligen någon roll? 
Frågan vi alla bör ställa oss är: SKA ursprung, sexuell läggning, etnicitet, kön och kultur verkligen vara avgörande faktorer för vilka rättigheter vi bör (respektive inte bör) ha samt vårt värde som människor? Är inte jag, som kvinna, lika mycket värd som en man? Är inte jag, som andra generationens invandrare, lika mycket värd som en "ren" svensk? Har inte jag lika mycket rätt till mina känslor, rättigheter och min frihet som vilken annan människa som helst? 

Många frågor ställs men få svar. Och varje gång jag hör eller läser någon som uttalar sig rasistiskt så blir jag rasande. ALLA människor är lika mycket värda. Kultur, ursprung, sexuell läggning, etnicitet och kön har ingen som helst påverkan på mitt eller ditt värde som människa och levande varelse, eller det bör INTE ha någon som helst påverkan. Ingen har rätten att säga att jag eller du inte är lika bra som någon annan för att vi "ser annorlunda" ut eller "är annorlunda" (vad nu annorlunda innebär?) eller kränka oss för vad vi är.

Rasistiska utlåtanden och hat är lika med okunskap. Alla utlånaden som t.ex. att "invandrare tar svenskarnas jobb" är byggt på okunskap och fördomar. Alla människor är lika mycket värda och enligt min åsikt bör det inte finnas någonting som "mitt land" och "ditt land", för då uppstår konkurrans. Och med konkurrans uppstår fientlighet och hat. Med konkurrans uppstår ojämlikheter. Och ojämlikheter är detsamma som att jag är bättre än dig, för att jag är på ett visst sätt. 

Varken jag eller du bör kunna vara bättre än någon annan. Istället bör vi vara jämlikar, som lyfter varandra istället för att sänka varandra. Vi bör hjälpa varandra och inte bara oss själva. Majoriteten av världens befolkning lever i fattigdom och exploateras, är inte de lika mycket värda som oss andra i de industrialiserade länderna? Har inte de rätt till jämlikhet, utbildning och mat? 
 

Detta är väldigt många åsikter som jag inte fått skriva av mig på länge. Däremot har jag ett gäng klyftiga och pålästa vänner samt en pojkvän som jag kan föra dessa debatter och diskussioner med. Någonting både jag och de kan tar lärdom av.
Så jag skulle vilja uppmuntra er alla att göra detsamma. Har ni ingen att diskutera med? Men hör av er till mig då! Jag har väldigt många åsikter kring just dessa ämnen som kan vara bra att få ventilera ibland.
 
Detta är både intressanta och viktiga ämnen som berör de mänskliga rättigheterna. Därför kommer jag antagligen (när jag är här) att börja skriva mer om just dessa. Det är som sagt svårt för mig att sätta mig ner och skriva ner allting jag känner och tänker i och med att jag ventilerar på andra sätt. Men jag ska försöka bättra mig. Samtidigt skulle jag vilja att alla som läser också försöker ta del av det här och försöka skriva mer om just dessa ämnen. Det är viktigt och du kan göra skillnad. 
 
bild 1: fist of knowledge                            bild 2: sanning